Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dok radnici potpisuju punomoći – stigla pomoć iz Banke hrane, a pomoć najavili i hokejaši

  Bivši radnici Đakovštine dd, njih 350, ali i svi oni koji su zadržali posao kod novog poslodavca, prije  najavljene isplate optremnina trebaju potpisati ugovor, odnosno punomoć da   Koordinacijski odbor u njihovo ime s naldežnim ministrima potpiše dokumente kojima Vlada preuzima radnička potraživanja iz  stečajnog postupka. Time će se, kako ističe Stjepan Ljubej, stvoriti preduvjeti za isplatu otpremnina iz proračunske pričuve, kako je to i najavila premijerka Jadranka Kosor tijekom posjeta  radnicima koji su prosvjedovali 11 dana u “Vladinom logoru”.   Ljubej ističe da pravo na otpremninu ima ukupno  559 radnika bivše Đakovštine.  Radnici koji su zadržali radno mjesto trebaju potpisati  punomoć u ponedjeljak i utorak prije podne, a bivši radnici taj će posao obaviti u uredu stečjanog upravitelja u ponedjeljak od 12 do 18 i u utorak od 8 do 12 sati. Radnici kojima su blokirani računi trebaju se, ističe Ljubej,  javiti Sanji Katić u ponedjeljak do 9,30 radi dogovora o načinu isplate njihovih otpremnina.

  Konačni dokument koji prethodi isplati otpremnina bit će, kako se očekuje, potpisan u utorak ili srijedu.

  I dok bivši radnici čekaju svoje otpremnina, i dalje im stiže pomoć. Tako je njih šezdeset nakon mise u katedrali, na kojoj su se okupili i ove nedjelje, primilo pakete s najnužnijim namirnicama koje im je uručio Mirosalv Lakuš, predsjednik Banke hrane iz Rijeke.

  Istobno, za ponedjeljak oko 12 sati najavljen je dolazak pomoći koju su prikupili članovi Hokejaškog kluba Medvešćak. Naime, prije nedjeljne utakmkice s Jesenicama posjetitelji,  ali i svi drugi koji su željeli pomoći, prikupili su oko 600 kilograma prehrambenih i drugih kućanskih proizvoda koji će biti podijeljeni bivšim radnicima Đakovštine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog