Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pregovarači Đakovštine: “Idemo po kruh, a ne po mrvice”

  “Idemo po kruh, a ne po mrvice”, poručili su prosvjednicima Đakovštine njihovi pregovarači Radomir Blažević, Sanja Katić i Stjepan Ljubej uoči odlaska na za danas u 14 sati zakazani susret s ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade Petrom Čobankovićem. “Otpremnine u stopostotnom iznosu, a o  suvlasništvu možemo pregovarati minimum je ispod kojega ne idemo”, zaključuju uz napomenu da im se ne žuri kao što se to žuri nekima da ih maknu s ulaza u bivšu tvrtku gdje provode već treći dan. Druga neprospavana noć je za njima, a  hoće li biti i treće ovisi o ishodu tog razgovora.

  Još jučer je, kako doznajemo, ministar Čobanković preko svog emisara uputio prijedlog pregovaračima, a hoće li oni ostati jedinstveni i inzistirati na prvotnim zahtjevima, još je neizvjesno

  Dio prosvjednika protivi se da svi dobiju otpremnine, odnosno i radnici čije u prosjeku iznose od 30 do 60 tisuća kuna, i bivši manageri koji trebaju dobiti po nekoliko stotina tisuća kuna. Različita su razmišljanja i oko isplate dionica.

  A dok prosvjednici iščekuju ishod, sve je više građana koji im na različite načine izražavaju solidarnost. Među onima koji su im sinoć donosili hranu, piće, voće, kavu, bilo je i pojedinih đakovačkih političara i političarki, a na svoj su ih specifičan način, odnosno pjesmom,  sinoć obradovali i podržali članovi Muške pjevačke skupine Bećarine. 

  Hoće li se bivši radnici Đakovštine imati razloga veseliti i hoće li njihov šator i dalje ostati na tom mjestu znat će se već za koji sat. S obzirom da imaju hrane i vremena, spremni su,  kažu, i za veselje i za “karmine za bivšu tvrtku”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog