Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bivši radnici Đakovštine više nemaju što izgubiti”, poruka uoči prosvjeda

  Sve je više  bivših radnika Đakovštine koji se okupljaju uoči kontinuiranog prosvjeda koji bi trebao početi u ponedjeljak u 10 sati ispred ulaza u bivšu tvrtku. Tako je bilo i sinoć na sastanku Koordinacije bivših radnika koja je i organizator najavljenog prosvjeda i čiji članovi su, kako ističe Stjepan Ljubej, krenuli s tehničkim pripremama za prosvjed.

  “Ali poanta je da bi bivši radnici Đakovštine željeli da svoja prava ostvare  i da do prosvjeda ne dođe, da nam netko otvori ta vrata, da nam da obećanje i da se smire tenzije”, pojašnjva Ljubej.

  Osim podrške kolega, članovima Koordinacije bivših radnika Đakovštine, kako naglašava Sanja Katić, stalo je do toga da njihov prosvjed podrži i što više Đakovčana. “Svima bi trebalo biti u interesu da mi riješimo svoje probleme, da dobijemo ono što  nam po zakonu  pripada jer  taj novac, ako ga ikada  i dobijemo, opet će ostati u Đakovu i  stoga bi dobro došla podrška svih Đakovčana”, ističe. “Tražimo  isplatu zaostalih otpremnina, da nam se  razriješi naše  imovinsko pravo   jer smo bili suvlasnici tvrtke u vrijednosti 100 milijuna kuna, koje smo dionice u cijelosti otplatiti kod Fonda za privazitaciju  i to je naše vlasništvo bez kojega smo sotali, a ostali smo i bez radnog mjest akoje nam, nažalost, nitko ne može platiti”, podjseća Sanja Katić.  

  Bivši radnici Đakovštine osjećaju se kao građani drugog reda, ističu članovi Koordinacije ukazujući na slične primjere u Dalmaciji u kojima je Vlada reagirala i riješila probleme otpuštenih radnika. Novaca mora biti i za Slavonce, poručuju bivši radnici Đakovštine.

  Radnici Đakovštine shvatili su da više nemaju što izgubiti i odlučni su u svom nastojanju da se izbore za ono što im pripada, poruka je organizatora najavljenog prosvjeda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog