Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Vinković grubo politizira, laže i manipulira oko početka rada rodilišta”, odgovara Ministarstvo zdravstva

  A na članak objavljen na našoj web stranici s konferencije za novinare gradonačelnika Zorana Vinkovića reagirali su iz Ministarstva zdravstva. U priopćenju, koje potpisuje glasnogvornica Zora Lažeta, navodi se da gradonačelnik Đakova Zoran Vinković “nastavlja s grubom politizacijom oko izvanbolničkog rodilišta u Đakovu”. Ističe se da grad Đakovo nije osnivač Doma zdravlja u čijem se sklopu nalazi rodilište te gradonačelnik Vinković nije ovlašten za pokretanje procedure za nastavkom rada rodilišta.

  “Gospodin Vinković svojom grubom politizacijom, lažima, kao i manipulacijom oko početka rada rodilišta čini sve što je u njegovoj moći da rodilište Đakovo ne počne ponovno s radom, a sve kako bi se tematikom početka rada rodilišta mogao služiti u predstojećoj političkoj borbi tijekom predizborne kampanje”, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva uz konstataciju da time gradonačelnik pokazuje da mu njegov politički položaj predstavlja prioritet u odnosu na dobrobit građana Đakova.

  “Dom zdravlja Đakovo, ukoliko želi u svom sklopu imati i djelatnost rodilišta, ovlašten je postaviti zahtjev Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za imenovanje Stručnog povjerenstva radi utvrđivanja uvjeta u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme, sukladno Pravilniku”, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će po dobivenom zahtjevu Ministarstvo imenovati Povjerenstvo, te će se provesti zakonom i pravilnikom predviđena procedura. Ukoliko rodilište Đakovo bude zadovoljilo minimalne uvjete propisane Pravilnikom, moći će nastaviti s radom.

  Na kraju priopćenju navodi se i to da zahtjev Doma zdravlja Đakovo za nastavkom rada rodilišta do današnjeg dana u Ministarstvu nije zaprimljen.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog