Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hitna pomoć bez dodatnog posla

  Zbog nastavka vala vrućina  i dalje su na snazi preporuke Ministarstva zdravstva o izbjegavanju otvorenog izlaganja suncu, te o potrebnoj zaštiti ukoliko je to neizbježno. Isto tako, preporuča se dnevno korištenje do 2,5 litre vode, izbjegavanje gaziranih pića i alkohola, te prilagodba prehrane iz koje treba izbaciti teška i začinjena jela. Preporuke se posebno odnose na starije, djecu i kronične bolesnike. U slučaju pojava simptoma, treba se obratiti liječniku.

  No, ako je suditi po broju intervencija, čini se da se građani pridržavaju preporuka i uputa liječnika. Naime, u protekla 24 sata, kako doznajemo od dr. Blaženka Vinkovića iz Županijske hitne pomoći, na području Đakovštine zabilježen je ukupno 41 ambulantni pregled, odnosno 11 intervencija na terenu koje se, međutim, kako tvrdi dr. Vinković, ne povezuju s vrućinom.

  A vrućini se prilagođava i radno vrijeme pojedinih službi, pa je tako i ovoga ljeta Univerzal ostavio mogućnost sahrana i u 18 sati, no, do sada se vrlo mali broj ljudi odlučivao za taj termin. Na gradskom groblju doznajemo i za jednu zanimljivost – tijekom ovogodišnjega kolovoza bilo je ukupno pet sahrana, što je znatno ispod svakoga prosjeka.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog