Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Brigadir Filipović: “Ne slavim Oluju dok god je general Gotovina u Haagu”

  Hrvatska danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, odnosno 16. obljetnicu Oluje – vojno redarstvene akcije kojom je oslobođen Knin.

  Sudionik Oluje bio je i Đakovčanin Ante Filipović, tada  pukovnik i pripadnik Prvog hrvatskog gardijskog zdruga,   koji zbog presude hrvatskim generalima u Haagu s gorčinom govori o Oluji. Kaže da neće slaviti Oluju dok god god  je general Gotovina u Haagu.

  Akcija Oluja počela je onesposobljavanjem neprijateljskog komunikacijskog sustava, prisjeća se tadašnji zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general Imra Agotić ističući da je ta vojno-redarstvena akcija u potpunosti rezultat hrvatskih snaga i da će ostati upisana zlatnim slovima u hrvatskoj povijesti.

  Obljetnica oluje obilježena je u Đakovu polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca.

  ………………….

  Iako se današnji dan smatra jednim od najznačajnijih u novijoj hrvatskoj povijesti, njegovo vanjsko obilježavanje, bar kada je riječ o isticanju zastava, to i ne pokazuje. Naime, tek rijetki su istaknuli zastave, pa da nema onih na javnim ustanovama ni po čemu se ne bi ni znalo da se danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog