Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan traži izvješća o stanju usjeva

  Prateći i analizirajući klimatske uvjete proizvodnje na poljoprivrednim površinama u uvjetima nedostatka padalina i izrazito visokih temperatura od početka lipnja do danas, stručne službe Osječko-baranjske županije zaključile su da je za očekivati umanjenje prinosa na proljetnoj sjetvi, priopćeno je iz Ureda župana. Napominje se da je višegodišnji prosjek padalina u lipnju i srpnju 150 litara po četvornom metru, a da je ovogodišnji prosjek manji za 70 posto, što znači da je na području naše županije palo samo 50 litara kiše po četvornom metru.

  Već sada se procjenjuje da će urod pojedinih kultura, poglavito soje i kukuruza biti manji za polovicu, a kako se prema prognozama suša nastavlja, izgledne su i nove štete. U tom smislu župan Vladimir Šišljagić naložio je Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda da u roku osama dana prikupi izvješća od gradskih i općinskih povjerenstava o stvarnom stanju usjeva, kako bi se poduzele odgovarajuće mjere na temelju Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda.

  O posljedicama suše bilo je riječi danas i u Drenju. U posjetu toj općini boravio je dožupan Željko Kraljičak koji je s načelnikom Slavkom Dešićem razgovarao posebice o problemima vodoopskrbe u selima Drenjanštine, koja godinama muku muče s nedostatkom vode. Županija je, kako je rečeno, na zahtjev općine intervenirala s 10.000 kuna u sufinanciranju troškova crpljenja tehnološke vode iz bunara u Kućancima. Dugoročnije rješenje problema moguće je samo uz spajanje na sustav vodoopskrbe. U tom kontekstu načlenik Dešić izjavio da je kompletirana dokumentacija za izgradnju vodoopskrbe za cijelu općinu, te se očekuju daljnji potezi nadležnog ministarstva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog