Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vladajuća koalicija najavila poništenje natječaja za zemlju

  Koalicija SDP, HNS i HSU za poništenje je javnog natječaja za davanje državne zemlje u 20- godišnji zakup, jer drži da su sadašnje cijene zakupa previsoke. Izjavili su su to na današnjoj konferenciji za novinare čelnici SDP-a HNS-a i HSU-a, koji čine većinu u Gradskom vijeću. Predsjednik SDP-a Josip Matkov kao razlog navodi promjenu cijene najma za zemlju.

  Za HNS nije bilo dvojbe kada je u pitanju takva odluka, jer su unazad 20 godina Vlade RH gotovo svakih šest mjeseci mijenjale uvjete i pravila natječaja, pojasnio je predsjednik HNS-a Ivica Mandić. Povjerenstvo je, kaže Mandić, dobro odradilo svoj posao, ali nije uspjelo s Ministarstvom poljoprivrede dogovoriti da cijena bude niža. HNS će podržati početnu cijenu od 380 kuna, što znači da će maksimum biti oko 700 kuna. Hrvatska stranka umirovljenika također će podržati poništenje natječaja u korist snižavanja cijena zakupa, najavio je njezin predsjednik Vinko Jamnić, a s poništenjem natječaja slažu se i udruge stočara, rekao je Luka Duvnjak. Poništenje natječaja podržava i udruga Brazda, koja i dalje zadržava rezervu spram zemljišnog maksimuma.

  Na današnjoj konferenciji za novinare čelnici vladajuće koalicije odgovorili su i na zahtjev HDZ-a za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća radi izmjene Statuta i Poslovnika grada. Josip Matkov je rekao da će predsjednik Vijeća sazvati sjednicu, ali da je HDZ zakasnio s tom inicijativom, jer su je već ranije iznijeli SDP-ovci. HNS ne osporava HDZ-u pravo na inicijativu, ali o funkcioniranju grada odlučivat će većina u Gradskom vijeću, poručio je Mandić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog