Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta

  Većinom od 11 glasova za, jednim protiv i dva suzdržana Gradsko vijeće izglasalo je odluku o raspisivanju novog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Đakova. Tomu je prethodilo jednoglasno izglasavanje odluke o poništenju dosadašnjeg natječaja i stavljanju van snage odluke o izboru najpovoljnije ponude za za zakup poljoprivrednog zemljišta za katastarske općine Burdovci, Đakovo, Đurđanci, Ivanovci, Novi Perkovi, Piškorevci, Selci Đakovački i Široko Polje.

  Obrazlažući te odluke gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je da su se bitno izmijenili uvjeti za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te Pravilnika o početnoj cijeni poljoprivrednog zemeljišta koja je, kako je naveo, upola manja.

  U raspravi koja je uslijedila opozicija je predlagala da se omogući i prodaja zemlje, na čemu su insistirali i vijećnici HDZ-a i HSS-a jer bi, kako su isticali, to više odgovaralo poljoprivrednicima.

  “Bolje je da poljoprivrednici otplaćuju kupovinu, nego zakup zemlje”, mišljanja je HSS-ov Florijan Eberhardt, dok su iz HDZ-a stizale primjedbe i na račun rada  Povjerenstva za zemlju, o čemu se, kako je naglasio Tomislav Šetka, mora voditi računa na sljedećem natječaju.

  U  SDP-u, kako je naglasio Josip Matkov, podržali su  predložene odluke, no istaknuo je da bi se trebale izbjeći ranije greške. Čak je predložio da se objave čestice koje su pod zakupom, što je gradoanečlnik odbio uz  obrazloženje da je to u suprotnosti za zakonom.

  U raspravi je kratkim upozorenjem na poziciju malih proizvođača sudjelovao i Božo Perković, predsjednik Mjesnog odbora Široko Polje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog