Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: Vinković i Šišljagić propustili poslati zahtjev za otvaranje rodilišta

  Đakovački HDZ na današnjoj je konferenciji za novinare prozvao Grad i Županiju, odnosno gradonačelnika i župana zbog, kako je rekao predsjednik HDZ-a Ante Raspudić, politikantskog odnosa prema đakovačkom rodilištu. S obzirom da je rodilište u stopostotnom vlasništvu županije, znači da je vlasnik bio dužan i trebao skrbiti se o njemu, a od odgovornosti ne može se oprati ni gradonačelnik Grada Đakova, jer je to rodilište u njegovu gradu, izjavio je Raspudić.

  – Ni nakon tri mjeseca otkako je ministar iznašao zakonski okvir kako bi se mogla otvoriti izvanbolnička rodilišta, među kojima i ovo u Đakovu, gradonačelnik Zoran Vinković, ni Osječko-baranjska županija, odnosno župan Vladimir Šišljagić nisu našli shodno ni zahtjev uputiti Ministarstvu, dok su druga rodilišta, Sinj, Makarska, Imotski, su podnijeli zahtjev preko svoga vlasnika, te će ovih dana komisija izići u Sinj i vjerojatno izdati dozvolu za ponovno otvaranje rodilišta, naveo je Raspudić.

  – Ni županu ni gradonačelniku nikada nije bilo u interesu da se rodilište u Đakovu ponovno otvori, jer nisu ni zahtjev podnijeli, a županu je trošak od milijun kuna godišnje za rad rodilišta očito prevelik izdatak, ustvrdio je Raspudić, prozivajući Vinkovića i Šišljagića da ništa nisu učinili od 2007. godine i prvog inspekcijskog nalaza da do zatvaranja i ne dođe.

  Vinkoviću je spočitnuo i ukidanje besplatnog tečaja za trudnice, te smanjivanje naknade za novorođenčad. Đakovu je rodilište potrebno i netko samo mora poslati zahtjev da bi komisija mogla izaći, poručio je Raspudić, optuživši politiku HDSSB-a i Zorana Vinkovića kao svađalačku prema Vladi RH.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog