Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinkovićev odgovor čelnicima HDZ-a

  “Tlapnjama i budalaštinama” nazvao je gradonačelnik Zoran Vinković optužbe HDZ-ovh čelnika koji su za njegov desetogodišnji mandat rekli da je protekao u znaku obmanjivanju građana. Vratio im je optužbama da su i iza desetogodišnje vladavine devedesetih, te za vrijeme petomjesečne vladavine gradom ostavili iza sebe praznu blagajnu i dugove.

  Odgovarajući na njihove optužbe o reviziji i privatizaciji, Vinković je podsjetio da je upravo on u srpnju 2001. godine zatražio reviziju pretvorbe i privatizacije PIK-a Đakovo, te da je stigao i nalaz Državne revizije na temelju kojega Državno odvjetništvo, kako je rekao, nije ništa poduzelo. Umjesto toga, Državno odvjetništvo bavi se političkim progonima na temelju anonimnih prijava, konstatirao je Vinković naglasivši da čelnici lokalnog HDZ-a djeluju kao da su se “otuširali hladnom vodom”, pa tek sada pokazuju brigu za radnike Đakovštine.

  Ponovio je svoje tvrdnje da je Vlada, s obzirom na suvlasničke udjele, najodgovornija za propast Đakovštine i gubitak radnih mjesta, te da mora pronaći sredstva i za radnička potraživanja nakon stečaja te tvrtke.

  Spomenuviši najniži komunalni doprinos i druge mjere, Vinković je rekao da Grad čini sve kako bi se privukli investitori i smanjio broj nezaposlenih i vratio na stanje iz 2008. godine.

  “Grad nije taj koji diže kredite, koji plaća minimalne plaće svojim radnicima i koji izbjegava plaćanje poreza i obaveza”, odgovorio je Vinković čelnicima HDZ-a, uzvrativši im da on neće, kao što to oni čine, prozivati svoje članove i bivše direktore koji su sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji kako bi “oprali svoje grijehe”.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog