Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Inspekcija utvrdila: Maturanti bez kazne, iako njihovo ponašanje to zaslužuje

  Nakon jučerašnjeg inspekcijskog nadzora u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša,  viša prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Minarik odlučila je da 11 maturanata 4. b razreda neće biti kažnjeno opomenom pred isključenje.

  “Pedagoške mjere učenicima neće biti izrečene jer bi to bilo bespredmetno s obzirom da pedagoška mjera prestaje vrijediti zadnjim danom nastave, što  ne znači da zbog svog ponašanja učenici nisu zaslužili da im budu izrečene pedagoške mjere. Zakon o odgoju i obrazovanju propisao je da ocjenu iz vladanja  utvrđuje razrednik, stoga će razrednici procijeniti kako će ponašanje učenika utjecati na ocjenu iz vladanja”, pojašnjava viša prosvjetna inspektorica. Utvrdila je da škola, osim sportskih natjecanja učenika i profesora,  nije organizirala primjeren ispraćaj maturantima već su se oni 17. svibnja u poslijepodnevnim satima samoinicijativno okupljali.

  “Utvrđeno je da je dio maturanata 4. a, 4. b i 4.c razreda u alkohliziranom stanju ulazio u školu u poslijepodnevnim satima kada se održava nastava, upado na nastavu pjevajući bećarce uvredljivog sadržaja za profesore, palio upaljačem okvire vrata  i poskidao ogledala u  WC-ima,  polomio stol u kemijskom kabinetu i upućivao psovke profesorima”, navodi viša prosvjetna inspektorica Jasna Galić Minarik. Dodaje da  škola nije organizirala dežurstva nastavnika i nije, kako tvrdi, uopće bila pripremljena za ovakav oblik ponašanja svojih učenika. Stoga su uvrijeđeni profesori odlučili  izreći pedagoške mjere, a najteže mjere- opomenu pred isključenje – predložili su za 11 učenika 4. b razreda, čiji roditelji su se i žalili inspekciji.

  “Tijekom inspekcijskog nadzora izjave ravnatelja, pedagoginje i profesora bile su dvojbene, te se ne može utvrditi koji su učenici što učinili jer je u svemu sudjelovalo više od 30 učenika koje nastavnici nisu uspjeli kontrolirati u njihovom posve neprimjerenom ponašanju”, zaključuje viša prosvjetna inspektorica uz napomenu da će tu  odluku dobiti i roditelji učenika koji su se žalili.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog