Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ o sjednici Gradskog vijeća i rodilištu

  Objavom Pravilnika o minimalnim uvjetima za izvanbolnička rodilišta stvorio se pravni okvir za ponovno otvaranje rodilišta u Đakovu, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ante Raspudić pozvavši gradsku i županijsku vlast da sada konkretno pokažu koliko im je stvarno stalo do rodilišta. “Ministarstvo je učinilo svoje, a  sada mi svi zajedno trebamo učiniti sve da rodilište opremimo što kvalitetnije”, rekao je Raspudić  uputivši poziv  Osječko-baranjskoj  županiji, kao vlasniku, da uodvoji naovac za opremanje đakovčakog rodilišta. “Ako ima 10 milijuna kuna za Osječko ljeto, onda mora biti nekoliko milijuna i za đakovčako rodilište”, naglasio je Raspudić. Pozvao  je i gradsku vlast da po uzoru na Grad Sinj uloži u kadrove koji će raditi u tom rodilištu, a ne da stalno okrivljuje druge.

  Čelnici HDZ-a na konferenciji za novinare prokomentirali su i posljednju sjednicu Gradskog vijeća nazvavši je “farsom, igrokazom, velikom komedijom i predstavom za središnjice stranaka”. Ivan Pološki ponovio je svoju ocjenu da je novi odnos snaga zapravo “politički Frankenstein”, odnosno da je riječ o proširenoj koaliciji, a ne kohabitaciji, kako se to prikazuje. Dokaz toj tvrdnji je, smatra Pološki, glasovanje na posljednjoj sjednici Vijeća, odnosno glas  HDSSB-a odlukama koje su donesene. 

  U HDZ-u smatraju da Grad Đakovo čeka kriza vlasti ukoliko SDP nastavi s inicijativom o izmjeni Statuta Grada. Isto tako, žestoko su kritizirali i rad  Poduzetničkog centra nazvavši ga  “đakovačkim slučajem “Buljubašić” jer, kako je rečeno,  taj centar je  osnovan samo radi uhljebljenja njegova direktora.  Ilustrirali su to podatakom da je u prošloj godini iz gradskog proračuna za tu namjenu osigurano 180.000 kuna.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog