Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 45. Đakovački vezovi počinju 9. lipnja, a završavaju 3. srpnja

  Program ovogodišnjih 45. Đakovačkih vezova počinje već u četvrtak, 9. lipnja Međunarodnim šahovskim turnirom i trajat će sve do 3. srpnja, a za to vrijeme u raznolikom programu nastupit će oko 10.000 sudionika, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković. Vezovi su odavno izišli iz lokalnih okvira, ocijenio je gradonačelnik najavivši da će se u sklopu i ovogodišnjih Vezova održati Bonavita, gastro priredbe,zatim Mali vezovi, a tradicijski dio programa održat će se od 1. do 3. srpnja. I ove godine autor scenarija otvorenja ispred katedrale je Mirko Ćurić, a naziv je “Nekopano, nekovano blago”.

  “Želimo sačuvati izvornost tradicije u igri, plesu, običajima i gastronomiji, ali uvesti i nove sadržaje”, naglasio je Ivica Mandić ističući da će u svečanoj povorci ovogodišnjih 45. Đakovačkih vezova ulicama grada proći 4000 izvođača u više od 70 folklornih skupina iz zemlje i inozemstva, te 40 svatovskih zaprega i 50 jahača.

  Uz brojne prateće sadržaje, u sklopu Vezova će se održati i 14. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, najavio je Mandić, a Damir Tomić predstavio je program ovogodišnjih Đakovačkih rezova, etno-film festivala koji  je ponovno oživljen prošle godine, a  održati od 22. do 24. lipnja. Dosad su,  kako je rekao, prijavljeni filmovi iz 22 zemlje.

  U zabavnom programu 45. Đakovčakih vezova nastupit će brojni tamburaši, te već poznata imena poput Kiće Slabinca, Vere Svobode, Šime Jovanovca, Miroslava Škole, Crvene jabuke, Borisa Novkovića i drugih.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog