Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbog nedoličnog ponašanja maturantima “opomena pred isključenje”

  Đakovačka maturijada ipak nije prošla bez incidenata. Naime, na vijest da je jedanaest maturanata 4b razreda đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša dobilo opomenu pred isključenje zbog ponašanja tijekom maturijade, roditelji četvero njih obratili su se danas školi, odnosno ravnatelju Miri Šoli koji im je to, kako doznajemo od Sanje Katić, majke jednog maturanta, i potvrdio.  Roditelji, kako ističe Sanja Katić, smatraju da je zapravo razlog kazni odora “Titovih pionira”  u kojoj su maturanti bili. Revoltirani i ogorčeni roditelji zamjeraju da se djecu nije ništa pitalo o tim zbivanjima, te se pribojavaju  da će kazna utjecati na njihovo daljnje školovanje.

  Ravnatelj Gimnazije Miro Šola potvrdio nam je da je Nastavničko vijeće predložilo disciplinsku mjeru “opomenu pred isključenje” , ali za više od 11 maturanata. Dodaje da konačna odluka još nije donesena, te ističe da osim nedoličnog ponašanja, odnosno vrijeđanja djelatnika škole, nema nikakvih drugih razloga za kaznu. Ravnatelj Šola odbacuje tvrdnju da je razlog kazni to što su maturanti bili kostimirani u “Titove pionire”. Najavljuje da će škola postupiti u zakonskim okvirima.

  Čini se, međutim, da ni svi profesori đakovačke Gimnazije nisu jedinstveni u vezi kažnjavanja maturanata. Javio nam se profesor Hrvoje Miletić, jedan od inicijatora kažnjavanja, koji je spornog dana, odnosno prošlog utorka, kada se incident i dogodio, bio dežurni nastavnik. On tvrdi da su bili pijani, da su se nedolično ponašali, da su uništavali inventar, te da su vrijeđali profesore. Svoje nedolično ponašanje, ističe Miletić,  nastavili su i u Ekonomskoj školi. “Takvo nedolično ponašanje jedini je razlog zbog kojega je zatraženo kažnjavanje maturanata”, kategoričan je profesor Mileltić odbacujući tvrdnje nekih roditelja da je razlog tomu isključivo  pionirska odora.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog