Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vuković novi predsjednik Gradskog vijeća

  Nakon dvosatnog natezanja oko procedure, mnogobrojnih primjedbi, ponekad i grubih reakcija i optužbi, te dvije stanke radi usuglašavanja, izborom novog predsjednika i dopredsjednika formaliziran je novi odnos snaga u Gradskom vijeću. Kao što se i najavljivalo,  za predsjednika je izabran SDP-ov vijećnik Tomislav Vuković, a za zamjenika Franjo Havel. No, činjenica da je Vuković, osim 10 glasova SDP-a, HNS-a i HSU-a, dobio i glas HDSSB-a, bila je dovoljan povod oporbi, posebno HDZ-u da ocijene kako nije riječ o kohabitaciji, nego o proširenoj koaliciji s HDSSB-om u režiji gradonačelnika Zorana Vinkovića, a radi, kako je konstatirao Ivan Pološki, uhljebljenja koalicijskih i stranačkih poslušnika. S obzirom na tijek sjednice, predsjednik HDZ-a Ante Raspudić najavio je da će njegova stranka zatražiti mišljenje i nadzor Ministarstva uprave.

  Naglasivši da mu je stalo do suradnje i s većinom i s manjinom, gradonačelnik Zoran Vinković odbacio je optužbe o koaliciji HDSSB-a s novom većinom, a na te optužbe reagirap je Ivica Mandić pozvavši vijećnike da pri iznošenju svojih političkihs tavova ne vrijeđaju. Optužbu o prevari birača žestoko su odbacili i iz SDP-a čiji vijećnik Damir Tomić je optužio HDZ za licemjerstvo podsjetivši ih na njihovu kupovinu vijećnika, a Josip Matkov odbacio je i tvrdnju o koaliciji s HDSSB-om.

  Gradsko vijeće imenovalo je i nove članove radnih tijela u koja su, umjesto HDDSB-a, ušli članovi HSU koji, kako je to potvrdio i Vinko Jamnić, daje tehničku podršku novim koalicijskim patnerima po uzoru na “Kukuriku koaliciju” na državnoj razini.

  Osim o novom odnosu snaga, na današnjoj se sjednici vodila i iscrpljujuća rasprava o prijedlogu HDZ-ova vijećnika Gorana Solde da se u dnevni red uvrsti razrješenje direktora Poduzetničkog centra zbog njegova nerada, što je odbijeno uz obrazloženje gradonačelnika da to nije u nadležnosti Vijeća. No, najavljeno je da će Vijeće o tome raspravljati zajedno s izvješćima o poslovanju  drugih gradskih poduzeća.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog