Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prođu li izmjene Zakona o zemlji, seljaci najavljuju velike prosvjede

  Prihvate li saborski zastupnici predložene izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu Hrvatsku čekaju veliki seljački  prosvjedi, najavili su na konferenciji za novinare predsjednik Brazde Matija Brlošić i Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

  Niti jedna seljačka udruga, kao niti Hrvatska poljoprivredna komora,  nije podržala prijedlog izmjena i dopuna, tvrdi Brlošić ističući da te izmjene idu u prilog velikima, te da ne predviđa okrupnjavanje. Taj zakon krojit će sudbinu seljaka. “Zakon je sulud, a njegovo donošenje moglo bi isprovocirati velike seljačke prosvjede”, najavio je Brlošić.   

  Protiv predloženih izmjena je i HDSSB-ov saborski zastupnik Zoran Vinković koji je istaknuo da je zakon pisan prema željama velikih, odnosno da ne omogućava unapređenje poljoprivrede, nego je temelj za kriminal, manipulaciju, korupciju i pljačku poljoprivrednog zemljišta, posebno kada je riječ o prenamjeni poljoprivrednog zemljišta.

  Sličnih je stavova i Dragutin Dukić koji tvrdi da će taj zakon, prođe li u Saboru, uništiti i ono malo dobrog što je učinjeno. Seljaci će se, kako ističe Dukić, boriti svim silama protiv prenamjene poljoprivrednog zemljišta u golf terene. Dukić također smatra da je zakon pisan za krupne ribe, odnsono da je “katastrofalan, degutantan i krajnje bezobrazan”,  te da će omogućiti strancima da dođu do zemlje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog