Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan vatrogasaca

  Odavanjem počasti preminulim vatrogascima, te izložbom opreme središnje vatrogasne postrojbe đakovačkog DVD-a i DVU Energe počelo je obilježavanje Mjeseca zaštite od požara i Dana vatrogastva. Tim povodom Vatrogasna zajednica i DVD Đakovo orgnaizirali su Dan otvorenih vrata čiji program se nastavlja svečanom sjednicom, te stručnim seminarom u 17 sati.

  U đakovačkom DVD-u, kako ističe zapovjednik Antun Jurman, kontinuirano se vodi računa o osposobljavanju kadrova i ulaganju u opremu, a za to je u gradskom proračunu predviđeno ove godine  milijun kuna, te još tristo tisuća za nabavku opreme. Prošle godine đakovački vatrogasci imali su 80 intervencija, ističe Jurman,a u prva četiri mjeseca već su intervenirali  40  puta. 

  Prema riječima zapovjednika Jurmana, đakovačkim vatrogascima trenutačno od opreme nedostaje nekoliko električnih crpki za ispumpavanje podrumskih prostora, čija nabavka je, uz jednu cisternu kapaciteta 5.000 litara, također  predviđena.

  Svoju osposobljenost i opremljenost đakovački vatrogasci pokazat će i na današnjim vježbama koje počinju u 17,30, a od 19 sati predviđen je i kulturno umjetnički program u kojem će  nastupiti  KUD Sklad, Šokadija Budrovci i KUD Slavonija iz Đurđanaca.

  Za sve sudionike i posjetitelje pripremljen je grah s osvježavajućim pićem po promotivnoj cijeni od 5 kuna, a prihod je namijenjen humanitarnoj zakladi “Za dječji osmjeh”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog