Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena knjiga o Strossmayeru i Crnoj Gori, slijedi koncert Zg filharmonije

  Predstavljanjem knjige “Strossmayer i Crna gora” dr. Milorada Nikčevića danas su nastavljeni Strossmaerovi dani. Uz Mirka Ćurića, Ivicu Mandića, predsjednika Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana, o knjizi je govorila dr. Milica Lukić, a sam autor podsjetio je da se  kao inspektor, koji je imao zadaću pregledati arhivu Đakovačko-osječke nadbiskupije, počeo baviti proučavanjem Strossmayera i njegova odnosa sa Crnom Gorom.

  Strossmayer je, kako to pokazuje povijesna građa koja je još uvijek neistražena, bio veliki prijatelj slavenskih naroda, pa tako i Crne Gore, tvrdi Nikčević. Podsjetio je i  na Strossmayerovu pomoć Crnoj Gori. 

  Nikčević je iznio i zamiljiv podatak o osnivanju Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti čije sjedište bi, da se tadašnja Austro Ugarska usprotivila Zagrebu, bilo u Barskoj nadbiskupiji u Baru. 

  U sklopu ovogodišnjih 9. Strossmayervovih dana je i sutrašnji koncert Zagrebačke filharmonije u đakovačkoj katedrali. Početak koncerta je u 20 sati, a na programu su djela  Papandopula, Schumana i Čajkovskog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog