Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zahtjev za obnovom rodilišta bez potpisa HDZ-a i HSS-a

  Đakovačkim političarima trebalo je godinu i pol da se okupe oko zajedničkog stola i zajedno nastupe u vezi rodilišta. No, nakon zajedničkog  prošlotjednog susreta,  inicijativu i zaključke  upućene premijerki Jadranki Kosor, kojima  traže da se u natječaj za adaptacija i opremanje izvan bolničkih rodilišta uvrsti i đakovačko rodilište, te da ono ponovo uđe u u mrežu izvan bolničkih rodilišta, ipak nisu potpisali svi. Iza tog zahtjeva stali su HDSSB, HNS, HSLS, HSP, HSU i SDP, dok današnjem potpisivanju u Vijećnici nisu bili nazočni čelnici HDZ-a i HSS-a.

  Stranke koje su potpisale zahtjev vođene su zajedničkim i općim interesom za Grad, a do okupljanja za istim stolom politički relevantnih osoba u Đakovu, kako se pojšanjava u dopisu upućenom premijerki, došlo je nakon što je objavljena odluka o raspisivanju natječaja za adaptaciju i opremanje rodilišta u Sinju, Makarskoj i Imotskom, pri čemu je, ističu đakovački političari, u osnovnom pravu za zdravstvenu skrb zakinuto 70.000 osoba koje gravitiraju đakovačkom rodilištu.

  Neki potpisnici današnjeg zahtjeva nisu krili svoje razočaranje i ogorčenje što iza te inicijative nisu stale sve političke stranke, odnosno i HDZ i HSS.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog