Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova sjednica Gradskog vijeća sljedećeg tjedna!?

  Ako je suditi po najnovijim informacijama, SDP-ov raskid koalicije s HDSSB-om ne bi trebao izazvati dublju krizu u funkcioniranju gradske vlasti. Čini se da će ipak doći samo do, kako je to najavio SDP-ov predsjednik Josip Matkov, novog preslagivanja odnosa u Gradskom vijeću.

  Naime, u SDP-u, kao najjačoj stranci u Vijeću, koja broji šest vijećnika, tvrde da je sjednica moguća već sljedećeg tjedna. U tijeku je, kaže predsjednik Matkov, nastavak razgovora s HNS-om i Hrvatskom strankom umirovljenika, kao novim koalicijskim partnerom, o budućem funkcioniranju Vijeća. Konačni dogovor je na pomolu i ne bi trebalo biti problema, dodaje.

  Prijevremeni izbori za Gradskog vijeće, kojih se, kako su to izjavili jučer čelnici svih stranaka, nitko ne boji, ipak su manje vjerojatni u ovome trenutku jer bi, između ostalog, predstavljali i dodatni trošak, tvrde đakovački političari.

  Nije riječ o krizi vlasti, izvršna vlast će nastaviti funkcionirati, tvrdi gradonačelnik Zoran Vinković najavljujući nastavak konzultacija o novonastalom stanju u Vijeću, dok njegov zamjenik Ivica Mandić upozorava da su koalicije nužnost, te da građani nisu zaslužili da se zbog krize vlasti ne asfaltiraju ulice.

  Ni oporba nije za prijevremene izbore, pa HDZ-ov predsjednik Ante Raspudić, uz ocjenu da gradski čelnici od Đakova prave “grad slučaj” , najavljuje “konstruktivni doprinos” svoje stranke rješavanju krize koja je zatekla gradsku vlast.

  Za Josipa Tokića iz HSP-a ovo je očekivani rasplet događaja na koji su, kaže, upozoravali još ranije, a koji će se pretvoriti u političku i gospodarsku krizu.

  Nisu iznenađeni ni u HSS-u, napominje predsjednik Florijan Eberhardt, dok je HSU, kako ističe predsjednik Vinko Jamnić, već dao svoj glas SDP-u i HNS.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog