Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bivši radnici Đakovštine d.d. traže pomoć Vlade

  U vrlo emotivnoj atmosferi u Hrvatskom domu protekao je skup bivših radnika Đakovštine d.d kojemu su bili nazočni i gradoančelnik i saborski zastupnik Zoran Vinković, stečajni upravitelj Perica Mitrović i regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a Šimo Orešković.

  Prevareni i izigrani radnici koji su dobili otkaz, a takvih je, kako se čulo, pola, odnosno oko 300, za sve krive najviše sindikat. Ogorčeni radnici otpužuju sindikat da je pogodovao vlasniku Žita, te  da nije vodio računa o njihovim interesima. Radomir  Blažević kao najdogovnrijeg prozvao je Šimu Oreškovića jer je on, kako je rekao Blažević, nagovorio radnike na stečaj, odnosno doveo ih u zabludu.

  Podsjetivši na situaciju prije otvaranja stečaja, Šimo Orešković istkanuo je da razumije situaciju u kojoj se nalaze radnici koji su dobili otkaz, no,  podsjetio je i na one koji su sačuvali radna mjesta i koji su mu, kako tvrdi, zahvalni.

  Osim Oreškovićeve ostavke, radnici traže od Vlade da im namiri ostatak potraživanja koja se neće uspjeti namiriti iz stečaja, a s tim u vezi  stečajni upravitelj Perica Mitrović, podsjetio je na 40 milijuna spornih potraživanja bivše Đakovštine. “Ispalate preostalih radničkih potraživanja ovisit će o prstizanju sredstava”, najavio je Mirović  ocijenivši stečaj Đakovštine “jednim od uspješnijih”.

  Problemi radnika Đakovštine počeli su pretvorbom i privatizacijom, konstatirao je  gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvjši da Vlada mora riješiti pitanje razlike radničkih potraživanja.

  O današnjem skupu bivših radnika Đakvoštine bit će riječi u sutrašnjoj emisiji Izravno u 14,05.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog