Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za Hrvatsku nema opasnosti, tvrdi akademik Paar

  Brojni Đakovčani na sinoćnjoj su tribini s velikom pozornošću popratili izlaganja profesora Tomislava Ivančića i akademika Vladimira Paara o odnosu prirodnih znanosti i teologije. Ograničenost ljudske spoznaje, posebno kada je riječ o ključnim pitanjima čovjekova postojanja, definiranju života i nastanka svijeta, te zalaganje za međusobno prožimanje znanosti i teologije, zajednička je nit obojici uglednih profesora kojima su upućena i brojna pitanja na tu temu.

  Akademik Paar za naš je Radio prokomentirao i aktualna zbivanja u Japanu istaknuvši da su ona posljedica ljudskog faktora, odnosno “inženjerske greške” jer nisu u svojim simulacijama i proračunima  vodili dovoljno računa o mogućoj jakosti potresa i s tim u vezi sigurnosti nuklearne elektrane.  Upravo ta zbivanja bit će pouka da se problemu sigurnosti nuklearnih elektrana ubuduće posveti veća pozornost, upozorava akademik Paar.

  Iako u najgoroj varijanti ukazuje i na mogućnost “kineskog sindroma”, odnosno  taljenja reaktorske jezgre, što bi izazvalo dalekosežne posljedice, akademik Paar tvrdi da za Hrvatsku ne postoji opasnost. Radioaktivni oblak može stići do Europe za nekoliko dana, no zbog udaljenosti i širine prostora razina radioaktivnosti  bila bi  znatno niža, pojašnjava akademik.

  A, ima li ipak  razloga za zabrinutost, trebamo li se bojati mogućeg radioaktivnog oblaka, znamo li što se stvarno događa u Japanu, te o mogućim implikacijama na šire okruženje, akademik Paar pristao je govoriti o tome u današnjoj emisiji “Izravno” u 14,05.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog