Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prosvjed bivših radnika Đakovštine

  Oko 35 radnika bivše Đakovštine d.d., u stečaju okupilo se u četvrtak prije podneva pred portom bivše tvrtke na mirnom prosvjedu, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo sporošću i malim postotkom isplate otpremnina i drugih radničkih potraživanja iz stečaja. Radnici su se, kako doznajemo od Branka Hudžeka, jednog od inicijatora, okupili samoinicijativno.

  “Ne može se živjeti sa 800 do 1.000 kuna, stečajni upravitelj je jedno obećao, drugo radi i tako smo se okupili, a  dogovor je da se okupljamo svakog četvrtka do konačne isplate naših potraživanja”, pojasnio je Hudžek.

  Nakon mirnog skupa ispred porte okupljeni su otišli u ured stečajnog upravitelja sa zahtjevom da se ubrza dinamika isplate.

  Stečajni upravitelj Perica Mitrović ističe da su potraživanja I. isplatnog reda oko 44 milijuna kuna, te da je dosad isplaćeno 35 posto, što je, kako ocjenjuje, lijep postotak u usporedbi s drugim stečajevima. “Radnici imaju velike mogućnosti naplatiti se, a u kojem iznosu o tome ne mogu govoriti”, najavio je stečajni upravitelj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog