Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Nadbiskup Srakić o gospodarskoj situaciji i prosvjedima: “Rušenje nije rješenje”

    Đakovačko-osječka nadbiskupija prva je prije deset godina pokrenula svoj portal, a na današnjoj svečanosti, uz predstavljanje redizajnirane web stranice, predstavljen je i projekt instalacije vlastitog servera, te elektronskog umrežavanja župa, ustanova i institucija. Time je obilježena i desetogodišnjica djelovanja Tiskovnog ureda

    Tom prigodom đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić istaknuo je važnost prihvaćanja suvremenih tehnologija u navještanju Evanđelja i komunikaciji.

    “Neprestano moramo tražiti nove oblike i forme, biti sve bliži današnjem čovjeku, posebno mladom čovjeku. Svjesni smo silne prednosti koje nam daje internet, a s druge strane to može biti i jedna opasnost da se zatvorimo u svijet interneta, a da zanemarimo stvarnost oko nas”, istaknuo je nadbiskup Srakić.

    Rušenje nije rješenje

    S tim u vezi u izjavi za naš Radio, nadbiskup Srakić prokomentirao je i hrvatsku stvarnost, odnosno sve težu gospodarsku situaciju i sve učestalije prosvjede.

    “Situacija je teška, ekonomsko stanje, to moramo priznati,  je doista izuzetno teško, no da li se ono rješava ovim putem, to je druga pjesma. Ja smatram da se rješava samo ako se u takvoj situaciji rukom pod ruku zajedničkim silama nešto poduzme, jer lako je rušiti,  i ono malo što imaš uništiti. I što smo napravili?! To nije put prema obnovi Hrvatske”, poručio je nadbiskup Srakić.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog