Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaživio e-recept, problemi samo u nekim seoskim ambulantama!?!

  Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izvijestilo je da je od danas, sedam dana prije planiranog roka, e-recept zamijenio papirnati recept na području cijele Republike Hrvatske.

  Implementacija ovog sustava pridonosi smanjenju nepotrebne administracije i čekanja, uz istovremeno povećanje kvalitete zdravstvene usluge, što je bio i jedan od ciljeva reforme zdravstvenoga sustava, ističe se u priopćenju.

  Primjena e-recepta u ambulantama đakovačkog Doma zdravlja počela je još ranije, doznajemo od ravnatelja Bore Knezovića i dosad nije bilo većih problema. “Problemi se jedino mogu očekivati u seoskim ambulantama Gorjani i Đurđanci zbog lošeg internetskog signala, odnosno zbog toga što distributeri nisu pokrili ta područja kvalitetnijim signalom, pa se može očekivati niža razina veze sa Cezihom”, pojašnjava Knezović. Dosadašnja praksa pokazala je, podsjeća Knezović, da je bilo određenih problema zbog preopterećenosti središnjeg sustava.

  Zbog uvođenja novog sustava nije više potrebno izdavanje oko 50 milijuna papirnatih recepata na godišnjoj razini, čime će se uštedjeti oko 15 milijuna kuna godišnje, a ta sredstva bit će usmjerena na daljnje povećanje kvalitete zdravstvene usluge u Republici Hrvatskoj, tvrdi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog