Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strukovna škola postaje Ekonomska, a Obrtnička postaje Strukovna

  Prema prijedlogu nove mreže srednjih škola, navjeće promjene dogodit će se u Strukovnoj i Obrtničkoj školi, doznajemo od Ksenije Zbožil, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti.  Srednja strukovna škola ostat će samo s ekonomskim i trgovačkim usmjerenjima i promijenit će ime u Ekonomsku školu, a Obrtničkoa škola dobit će dosadašnja usmjerenja Srednje strukovne škole i  zvat će se  “Srednja strukovna škola Antuna Horvata”. Osim toga, Obrtnička škola ostat će bez  svojih mehanotroničara koji će se ubuduće školovati u osječkoj Elektrotehničkoj školi. Iako nova mreža škola, koja bi trebala zaživjeti do 2017. godine, donosi i tehnološki višak, nema potrebe za strahom, umiruju iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

  Veći broj tehnološkog viška  prijeti od smanjenja broja učenika, upozorava pročelnica Zbožil ističući da će prema projekcijama do školske godine 2015./2016. Đakovština ostati bez 658 učenika i po tome je neslavni rekorder u Osječko-barnjskoj županiji.

  Što se tiče osnovnih škola, nova mreža na području Đakovštine donosi povećanje broja s dosadašnjih 14 na 15 matičnih škola, odnosno osamostaljenje škole u Satnici Đakovačkoj. No, s obzirom na standard od 150 učenika po školi, prijeti opasnost od gašenja škole u Viškovcima i u Ivanovcima. Stoga će se školi u Viškovcima pripojiti učenici iz Forkuševaca i Vučevaca, a po  istom principu škola u Ivanovcima  pripojit će se školi u Gorjanima, najavljuje pročelnica Zbožil.

  Prijedlog nove mreže osnovnih i srendjih škola naći će se na sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije 31. siječnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog