Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Silos Žitu, Tena Pan peku, Sjemenarstvo Croatia banci

  Na današnjoj šestoj po redu javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Osijeku prodano je 95 posto imovine Đakovštine d.d. u stečaju. Na držabi su se, kako doznajemo od stečajnog upravitelja Perice Mitrovića, pojavila tri kupca: Žito, Pan pek iz Zagreba i Croatia banka, a ukupno je postignuta cijena od 190 milijuna kuna, odnosno iznos razlučnih prava prodanih nekretnina.

  Za Mlin i Silos Žito je ponudilo 108 milijuna kuna, a početna cijena je bila 46, Pan pek  je za Tenu ponudio 25 milijuna kuna, dok je za  Sjemenarstvo  Croatia banka,  u natjecanju sa Žitom, ponudila nešto više od 8 milijuna kuna.

  Ostale su neprodane dvije hale koje su izvan kruga i jedna manja čestica preko koje ide željeznička pruga.  Očekuje se da će i ta imovina uskoro biti prodana, a dnašnji kupci dužni su u roku od 30  dana uplatiti cijenu koju su ponudili za nekretnine. Time će se, kako ističe Mitrović, stvoriti i uvjeti za isplatu radničkih potraživanja.

  Realizirali li se uskoro prodaja i  preostale imovine, stečaj Đakovštine, kako najavljuje stečajni upravitelj Perica Mitrović, mogao bi biti okončan u svibnju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog