Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hrvatski vojnici u Afganistanu spremni na sve moguće izazove!

  Na Vojnom poligonu Gašinci održan je završni prikaz vježbe “Hrvatski ponos 2011.” kojem je bio nazočan i ministar obrane Davor Božinović. Riječ je o redovitoj godišnjoj vježbi koja predstavlja završni dio priprema hrvatskog kontingenta uoči odlaska u  misiju ISAF u Afganistanu.

  U izjavi nakon vježbe ministar je istaknuo da je impresioniran onim što je vidio. “Uvjeren sam da su naši vojnici, dočasnici i časnici spremni za preuzimanje složenih zadaća, prije svega, obraniti sebe, što je i najvažnije”, naglasio je ministar.

  Komentirajući, na upit novinara, snimke koje pokazuju da hrvatski vojnici sudjeluju u borbenim aktivnostima, ministar je rekao da tako nešto nije iznenađenje za naše oružane snage, odnosno da je upravo takav scenarij izveden i danas na vježbi . ” Oni se pripremaju za sve moguće izazove, jer Afganistan je, i to nitko ne krije, nesigurna i nestabilna zemlja. Tamo nema sigurnosti ni u hotelu, međutim, ono na čemu insistiramo je to da se naši vojnici obuče i opreme, da nauče lekcije iz prethodnih misija i mislim da u tom dijelu možemo biti zadovoljni”, istaknuo je ministar Božinović. S tim u vezi demantirao je i informacije o slaboj opremljenosti hrvatskih vojnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog