Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčana upola manje na skijanju

  Prvi dani nove godine već tradicionalno u znaku su odlaska na zimovanje. No, kako ističu turistički radnici, ove je godine zbog recesije zanimanje za skijanje, posebno u inozemstvu, manje nego ranijih godina, pa neki dovode u pitanje i procjene o 150 tisuća Hrvata na skijanju.

  Krizu, kroz smanjeni broj skijaških aranžmana, osjete i đakovačke turističke agencije. Ovogodišnje zanimanje upola je manje u odnosu na ranije godine, tvrde upućeni. I dok APP uopće nema organiziranih skijaških aranžmana, u Orion-toursu, kako doznajemo od vlasnice Dubravke Vugrinović, ovih će dana na sedmodnevno skijanje tek desetak obitelji, odnosno pedesetak osoba. U veljači će se taj broj povećati na stotinjak osoba, jer je riječ o jeftinijem aranžmanu za produljeni vikend u Sloveniji.

  U Aida-toursu ovogodišnji broj zainteresiranih za skijanje je, kažu, poslovna tajna, no priznaju da se recesija osjeti. Već prošle godine, kako ističe Mislav Nazarević, nakon nekoliko godina porasta zanimanja za skijanje, osjetila se stagnacija, a ove godine zbog recesije i smanjenje broja zainteresiranih.

  U najboljim godina, kažu u đakovačkim turističkim agencijama, godišnje je bilo i do 350 skijaša s ovog područja, a ove godine taj se broj prepolovio.

  Dio Đakovčana, kako doznajemo, na skijanje odlazi i preko agencija izvan Đakova. Cijene sedmodnevnog aranžmana, ovise o smještaju, a kreću se od 1.800 do 7.000 kuna. No, može se naći i povoljnije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog