Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preporuke Ministarstva zdravstva

  S obzirom na stotinjak dosad zabilježenih slučajeva zaraze svinjskom gripom, Ministarstvo zdravstva u današnjem je priopćenju uputilo preporuku svim građanima da se cijepe. To se posebno odnosi na kronične bolesnike i starije od 65 godina jer je cijepljenje, kako se navodi u priopćenju, najučinkovitija zaštita od gripe.

  Osim toga, građanima se preporuča da izbjegavaju duži boravak u zatvorenim prostorijama, savjetuje se učestalo provođenje higijenskih navika, odnosno pranje ruku sapunom i tekućom vodom, izbjegavanje čestog dodirivanja rukama područja oko očiju i usta, zatim zdravu prehranu, unos dovoljnih količina tekućine, bavljenje fizičkim aktivnostima i najmanje jedan metar udaljenosti od osobe koja ima simptome gripe.

  U slučaju pojave simptoma nije potreban odlazak liječniku, nego ostanak kod kuće, navodi se u preporuci Ministarstva zdravstva, uz smanjenje kontakta s drugim osobama do prolaska simptoma, te pridržavanje svih navedenih preporuka.

  Posjet liječniku preporuča se u slučaju težih simptoma, kao što su otežano disanje, bol u prsima, dezorijentiranost, uporno povraćanje i slično.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog