Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ivan Germovšek – zaljubljenik u Đakovo”

  Sinoć je u predvorju Hrvatskog doma otvorena izložba fotografija Ivana Germovšeka, poznatog đakovačkog društvenog i javnog radnika. Organizator izložbe je Foto kino klub Đakovo čiji je Germovček, kako je na otvorenju rekao aktualni predsjednik Damir Tomić, bio osnivač i dugogodišnji član. “Ovo je jedna od najkvalitetnijih izbložbi koje je organizirao Foto kino klub u proteklih nekoliko godina”, ocijenio je Tomić naglasivši da tom izložbom počinje i obilježavnje 60. obljetnice kluba.

  Na otvorenju je govorila i Germovšekova suvremenica Nada Varšava koja je kazala da “Germa nije bio samo kroničar Đakova, nego i sakupljač svega i svačega,  a najviše onoga što se ticalo povijesti Đakova”. Posebno je naglasila da je Germovšek volio Đakovo što se i vidi, kako je istaknula, kroz izložene fotografije.

  Izložbu Ivana Germovšeka pripremio je njegov sin Željko, tajnik Foto kino kluba,  koji je rekao da su izložene forografije  tek jedan manji dio onoga što je njegov otac ostavio, te da bi možda u budućnosti trebalo naći adekvatan  prostor u kojem bi i ostatak mogao biti prikazan.

  Ivan Germovšek bio je i jedan od osnivača Radio Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog