Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Crkva podupire borbu protiv korupcije

  “Ova godina bila je izuzetno teška i bila je u znaku nastojanja da se zatečeni deficit u gradskom proračunu nakon lokalnih izbora stabilizira štednjom i dugoročnim kreditom”, istaknuo je gradonačelnik Zoran Vinković na božićnom prijemu za nadbiskupa Marina Srakića i njegove suradnik. Tom progodom istaknuo je pomoć grada ckrkvenim ustanovama i župama u gradu, a najavio je i početak rekonstrukcije Strossmayerova trga, te neke zahvate uz taj prostor koji će omogućiti biskupskim kurijama izlaz u Ulicu Augusta Cesarca,te zajedničku izgradnju ograde u Strossmayerovom parku uz Biskupski dom.

  Tijekom današnjeg susreta u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinković i nadbiskup Marin Srakić potpisali su sporazum kojim se regulira prijenos vlasništva na nekretninama, odnosno česticama na kojima se nalaze Biskupski dvor i katedrala. “Posljedica je to vremena nakon II. Svjetskog rata kada je Biskupiji mnogo toga nacionalizirano i konfiscirano, te ostalo nedorečeno ono što je ostavljeno Crkvi”, pojasnio je  nadbiskup Srakić.

  Potpisivanje tog sporazuma ispravak je tih nepravdi, ali i znak međusobnog poštovanja Nadbiskupije i Grada, istaknuo je u izjavi nakon potpisivanja nadbiskup Srakić koji je prokomentirao i aktualnu situaciju u zemlji, posebno u svjetlu korupcijskih afera. Nadbiskup Srakić odbacio je optužbe da Crkva prešutno tolerira afere i istrage istkanuvši da one dolaze od pojedinaca,  odnosno “slobodnih strijelaca koji nikako ne mogu predstavljati Crkvu”.  Crkva, kako  je rekao nadbiskup, podržava borbu protiv korupcije jer je to sramota za hrvatsko društvo. “Za to se nisu borili oni koji su poginuli”, podsjetio je uz konstataciju da se mora mijenjati i mentalitet “snađi se druže” koji je bio  u bišvem sustavu. “Društvo se mora temeljiti na pravednosti, a pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja”, zaključio je nadbiskup Srakić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog