Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonac mora biti spreman na promjene!

  Definiranje prioriteta i razvojnih projekata temeljenih na poljoprivredi i zajedničko i složno djelovanje svih relevantnih društvenih subjekata, a posebno političara- poruka je sinoćnjeg 14. po redu skupa slavonskih političara koji je organizirala Đakovačko-osječka nadbiskupija, a na kojem se raspravljalo o slavonskom identitetu u procesima regionalizacije i globalizacije.
  O tome je u uvodnom izlaganju govorio profesor Antun Šundalić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku istknuvši da je tradicionalnoj definiciji slavonskog identiteta kroz poljoprivredu nužno dodati spremnost na prihvaćanje promjena.
  Slavonija, uz sačuvanje svojih posebnosti, mora biti dio suvremenog svijeta i prilagođavati se zahtjevima novog vremena, poruka je slavonskim političarima nadibiskupa Marina Srakića.
  ” Slavonac mora biti spreman na promjene”, kaže nadbiskup Srakić.
  Redoviti susret sa slavonskim političarima okupio je njih sedamdesetak, a svima je na kraju podijeljeno pismo hrvatskih biskupa povodom pristupnih pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. S tim u vezi nadbiskup Srakić je rekao da bi bilo opasno za Hrvatsku da ostane izvan Europe, stoga je pozvao slavonske političare da ne stvaraju antieuropsko raspoloženje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog