Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Prihvaćen rebalans i proračun za sljedeću godinu

    Reblanas, odnosno smanjenje ovogodišnjeg proračuna, te planirani proračun za sljedeću godinu u iznosu od 86 milijuna kuna za oporbene vijećnike znak je loše gospodarske situacije u gradu, ali i, kako je istaknuo Ivan Pološki, nerelanog planiranja. Pojašnjavajući tu primjedbu Pološki je istaknuo da su najviše podbacijli prihodi od poreza i prireza.

    Poloski ton.

    Oporba zamjera da su se sredstva gradskog proračuna dosad trošila na uljepšavanje grada umjesto da su se stvarali uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

    U GraduĐakovu je stanje kao i u okruženju, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković pojšanjvajaući da do smanjenja ovogodišnjeg proračuna dolazi zbog toga što Ministarstvo financija nije odobrilo planirano kreditno zaduženje grada.

    Vinkovic ton

    Zanimljiva rasrpava pri rebalansu proačuna povela se i zbog planirane kupovine novog službenog automobila što je Ante Raspudić nazavo neprimjerenim i sramotnim u situaciji kada se zbog krize smanjuju i porodiljske naknade. Sličnog razmišljanja je i HSP-ov vijećnik Josip Tokić.

    Tokic ton.

    Kupovinu novog automobila, odnosno Opel insignije čija vrijednost je 176 tisuća kuna plus PDV, gradonačlenik Vinkoivć opravdao je starošću i nesigurnošću dosadašnjeg službenog vozila.

    Vinkovic 2 ton.

    Za rebalans proračuna i proračun za sljedeću godinu glasovalo je 10 vijećnika pozicije, dok je 9 oporbenih bilo protiv.

    I današnja sjednica Gradskog vijeća protekla je u tolerantnom tonu, uz naglašeno isticanje gospodarstva kao dominantne teme, o čemu je bilo riječi i tijekom aktualnog sata. Naime, nekoliko vijećnika potenciralo je pitanje stvaranja uvjeta za privlačenje investitora u grad, jer to, slažu se svi, jedino može donijeti nova radna mjesta i omogućiti sigurno punjenje gradskog proračuna, te razvoj grada.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog