Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Neplaćanje rak rana gospodarstva

  Devetomjesečni podaci o poslovanju govore da je stanje u gospodarstvu Osječko-baranjske županije i dalje teško. Ta se ocjena čula na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore, a najteže je u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji. Naznake pozitivnih rezultata pokazuju tek one tvrtke oslonjene na izvoz na zapadno tržište, odnosno na zemlje čija ekonomija polako izlazi iz krize.
  I ova godina će završiti s manjkom u ukupnom prihodu, odnosno prihod neće biti veći od 24 milijarde kuna, pojašnjava Zoran Kovačević, predsjednik Gospodarskog vijeća.
  Jedan od ključnih problema je neplaćanje, odnosno insolventnost gospodarstva Osječko-baranjske županije, a procjenjuje se da je to zahvatilo gotovo 1500 tvrtki koje imaju 1,6 milijardi kuna nepodmirenih obaveza.

  Bez promjene mentalnog sklopa kada je riječ o neplaćanju i bez novih investicija, a prije svega državnih, pa i privatnih, te značajnijeg sudjelovanja bankarskog sektora u rizičnijim plasmanima i prema pravnim i prema fizičkim osobama, neće biti ni gospodarskog oporavka, smatra predsjednik Županijske gospodarske komore.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog