Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Miroljubiva sjednica Gradskog vijeća

  Sa šest suzdržanih glasova HDZ-a i HSU-a Gradsko vijeće donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada. I dok je oporba izražavala bojazan da se predviđena procedura neće uspjeti realizirati do kraja godine, gradonačelnik Zoran Vinković tvrdio je da ima dovoljno vremena za to, te da će cijeli posao biti odrađen skladu sa zakonom. Rasprava je protekla u neuobičajeno miroljubivom tonu, a veliko suglasje očitovalo se i prilikom rasrpave o plugodišđnjem izvješću o izvršenju gradskog proračuna za koji je Ante Raspudić (HDZ) rekao da je podbacio 75 posto, ali i da je to posljedica izuzetno loše gospodarske situacije u gradu. Slabo punjenuje u prvoj polovici godine razlog je što su planirane investicije kasnile, a s tim u vezi gradonačelnik Vinković najavio je i rebalans ovogodišnjeg proračuna. Jednoglasno je prihvaćeno izvjšće o obavljenoj reviziji Proračuna za prošlu godinu, a nešto opsežnija rasprava vodila se o odluci o povjeravanju obavljanja djelatnosti javne rasvjete vinkovačkoj tvrtki Polion za što su glasali vijećnici SDP-a, HNS-a i HDSSB-a dok je oporba bila sklonija prijedlogu HSP-ova vijećnika Josipa Tokića da se taj posao povjeri Univerzalu.
  Najoštrija rasprava, ali još uvijek u miroljubivom i tolerantnom tonu, vodila se oko izvjšeća o radu Poduzetničkog centra. HDZ-ov vijećnika Goran Soldo izviješće direktora Ivana Đurđevića ocijenio je nezadovoljavajućim ne samo zbog brojnih gramamtičkih i pravopisnih grešaka, a plan rada za 2011. godinu otvoreno je nazvao plagijatom. HSS-ov vijećnik Krunoslav Filipović rekao je da direktor Poduzetničkog centra nije opravdao utrošenih 130 tisuća kuna na jednogodišnju plaću, a poziv direktoru da se popravi što prije uputio je i HSP. Oporbenevijećnike zanimalo je i što je s najavljenim zapošljavanjem novih djelatnika u Poduzetničkom centrušto je, kako je rekao gradoančelnik Vinković, stavljeno u stanje mirovanja. Pravdajući dosadašnji rad direktora Centra, vladajući su isticali nezainteresiranost đakovačkih poduzetnika za rad Centra.
  Donekle različite stavove vijećnici su imali i o prijedlogu imenovanja novih ulica, pa je tako većinom glasova odlučeno da svoju ulicu dobije 122. Brigada HV, Savka Dabčević Kučar, Ivica Račan, Ivan Supek, Vice Vukov i Miko Tripalo. Prihvaćena je i inicijativa HDSSB-a da se u gradu postavi spomenik dr. Franji Tuđmanu i to na, kako je najavio gradonačelnik, budućem Trgu hrvatskih velikana. Oporbeni vijećnici HDZ-a predlagali su da se u Mjesnom odboru Dračice Sjever, ulice,umjesto po Račanu i Savki, nazovu po dr. Stjepanu Racu i Josipu Reihlu Kiru. No, prihvaćen je prijedlog da se po njima, ali uz prethodni pristanak najbliže rodbine, nazovu ulice u budućem naselju Gaj, uz neposrednu blizinu buduće Ulice 122. brigade HV.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog