Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  Gradski odbor za ravnopravnost spolova obilježava danas Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom na korzu je postavljen štand na kojem se građani mogu upoznati s akcijom “Ne okrećite glavu od nasilja” i cjelokupnom kampanjom kojoj je cilj senzibilizirati javnost za tu problematiku.

  A glas protiv nasilja u obitelji, posebno nad ženama, digle su i članice Foruma žena SDP-a čija predsjednica Vlatka Berc upozorava da se u Đakovu unazad pet godina broj prijava protiv nasilja u obitelji konstantno kreće između 200 i 250, s tim da su najčešće žrtve žene koje su izložene različitim vrstama nasilja ne samo u kući, nego i na radnom mjestu.
  Upravo teško gospodarsko stanje sa sobom nosi i posljedice koje u mnogim slučajevima rezultiraju nasiljem, kaže predsjednica Foruma žena SDP-a.
  Upozorava se i na djecu koja su često svjedoci nasilja u obitelji zbog čega kasnije i sami postaju nasilnici.
  ………………
  Istup predsjednice Foruma žena SDP-a, koja upozorava na nasilje nad ženama, izazvao je, međutim, reakciju djelatnica tvrtke u kojoj ona radi, a koje upravo nju povezuju uz nekorektno ponašanje prema djelatnicama na radnom mjestu. Takav istup predsjednice Foruma žena SDP-a te djelatnice, koje, kako su nam rekle, iz straha ne žele javno navesti svoje ime, smatraju krajnjim cinizmom.
  Za komentar smo se obratiti prozvanoj predsjednici Foruma žena SDP-a Vlatki Berc koja je šokirana i iznenađena optužbma na njezin račun. Kaže da mediji nisu mjesto za takve optužbe, pa sve one koji imaju primjedbe na njezino ponašanje upućuje na institucije koje su zadužene za to.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog