Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

  Pod geslom Vukovar – pobjednik jer je žrtva obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Obilježavanje je počelo komemorativnim skupom i prigodnim programom ispred Opće bolnice Vukovar. Oko petnaest tisuća građana Vukovara i domoljuba iz svih krajeva Hrvatske u Koloni sjećanja hodalo je do 5,5 kilometara udaljenog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.
  Kolonu, u kojoj su bili i predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Luka Bebić i premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HBK mons. Marin Srakić, ministri, saborski zastupnici, predvodili su članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva položila su vijence i još se jednom poklonila žrtvi Vukovara.

  I Đakovčani odaju počast žrtvama Vukovara. U sjećanje na vukovarsku epopeju od sinoć od spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Stepinca do središta Đakova gore deseci svijeća u spomen na sve žrtve vukovarske tragedije. Predstavnici Grada Đakova i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koji su i organizatori obilježavanja sjećanja, prvo su položili vijenac i i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima, a zatim je upriličena molitva za sve žrtve i sudionike tragedije. Pjesme i priče o Vukovaru kazivali su učenici Obrtničke škole Antuna Horvata, a potom su brojni građani, mladi i djeca upalili lampione duž Vijenca kardinala Stepinca čiji plamtaj i danas obasjava sve žrtve Vukovara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog