Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Cijepljene protiv gripe sljedećeg tjedna

  Cijepljenje protiv gripe trebalo bi početi sljedećeg tjedna, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a ove je godine osigurao  650 000 doza cjepiva.
  Distribucija cjepiva počela je jučer, a tijekom današnjeg dana cjepivo bi trebalo stići i u Županisjki zavod za javno zdravstvo u Osijeku, odakle će biti distribuirano u ambulante.
  Primarijus Bernard Kaić, voditelj  Odjela za cijepljenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u izjavi  za naš Radio istaknuo je da je po svom sastavu i načinu proizvodnje ovogodišnje cjepivo jedanko sezonskim cjepivima ranijih godina.
  Komentirajući prošlogodišnje dileme oko cijepljenja i cjepiva primarijus Kaić naglasio je da je da su one bile nepotrebne jer je stvorena kriva slika u medijima.
  U Zavodu za javno zdravstvo ističu da se ne može sa sigurnošću predvidjeti kada će početi epidemija gripe, koliko će biti oboljelih te koje će skupine stanovništva biti više pogođene bolešću. Međutim, na temelju informacija o kretanju gripe na južnoj hemisferi za vrijeme njihove zime, a našeg ljeta,  izgledno je da će predstojeća sezona gripe biti uobičajenih karakteristika za sezonsku gripu. Stoga se i ove godine preporuča cijepljenje starijima od 65 godina i kroničnim bolesnicima. Za njih je cjepivo besplatno, dok je cijena za ostale 65 kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog