Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvoreni 9. Jabučini dani

  Ovogodišnji 9. Jabučini dani, koji se održavaju u velikom šatoru na parkiralištu iza župne crkve Svih svetih, okupili su osamdesetak izlagača iz slavonskih županija, a stigli su i gosti iz Primorsko-goranske županije, BiH i Vojvodine.
  Jabučini dani kao gospodarska priredba već se ustalila u Đakovu, istaknula je Draženka Gutzmirtl iz Poljopirvedne savjetodavne službe, a pojasnila je to činjenicom što se upravo na području Osječko-baranjske županije nalazne značajni nasadi “kraljice voća”.

  Uz Poljoprivrednu savjetodavnu službu, suorgnaizator Jabučinih dana je Udruga voćara Voćar Đakovština čiji predsjednik Josip Đelagić je na svečanom otvorenju podsjetio i na probleme voćara, a prije svega na ovogodišnje nepovoljne meteorološke uvjete, odnosno led i poplave koje su ostavile traga na urodu. Ova godina bila je teška za voćare, slažu se sudionici Jabučinih dana koji očekuju da će se to osjetiti i kroz višu cijenu jabuka.
  Osim izlagačkog dijela, na Jabučinim danima, koje je otvorio gradonačelnik Zoran Vinković, održat će se i nekoliko stručnih skupova i okruglih stolova o aktualnoj problematici u voćarstvu.
  Sutrašnji dan u znaku je prodaje prigodnih poklon paketa i suvenira te degustacije voćnih rakija i likera i drugih prerađevina.
  U sklopu Jabučinih dana je o obrtnički sajam koji je okupio četrdesetak izlagača. Poseban doprinos dali su učenici Obrtničke škole koji su izveli i progodni program.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog