Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljen program 47. Đakovačkih vezova

  Vezovi 13.Prateće priredbe 47. Đakovačkih vezova već su počele 8. lipnja u Kondriću, nastavljaju se i ovoga vikenda Bonavitom u Trnavi, a pravi vezovski događaji sele se u Đakovo 26. lipnja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova, Zoran Vinković. Priredbe će se održavati u vezovskom šatoru i na ulicama Đakova, a program svečanog otvaranja bit će u znaku žetve, izjavio je gradonačelnik Vinković, istaknuvši da je u svjetlu ulaska u EU osmišljen i plakat Vezova, koji prikazuje gorjansku ljelju u moru zlatnog žita. Na svim priredbama očekuje se oko 12.000 sudionika, a u samoj povorci njih oko 4.500.

  Folklorni dio programa, prema riječima Tomislava Vukovića, počet će Malim vezovima 30. lipnja, dok će “Veliki” vezovi okupiti više od 60 folklornih skupina iz zemlje i svijeta. Program svečanog otvaranja ove godine održat će se jubilarni, 15. puta pred katedralom, a vezan je uz slavonsku žetvu i prilike u Hrvatskoj na početku žetve, najavio je autor scenske slike Mirko Ćurić, istaknuvši kako je scenarij dobrim dijelom temeljen na djelima Nikole i Jurja Tordinca.
  Neizostavan sadržaj Đakovačkih vezova su i konjička natjecanja, te svečani vezovski mimohod u kojemu će ove godine, kako je najavio Ivica Mandić, sudjelovati preko 50 svatovskih zaprega i 60 jahača. Marija Burek iz Turističke zajednice Grada Đakova najavila je ove godine po drugi put dolazak turističke skupine iz Japana, te posebnu atrakciju – nastup Folklornog ansambla Kralj Tomislav s Novog Zelanda, te zajedno s njima i klapu Samoana, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti i Maore i Samoance u vezovskoj povorci. Još jedan veliki događaj koji će dati pečat ovogodišnjim Đakovačkim vezovima, bit će i uvođenje u službu novoga nadbiskupa Đure Hranića u subotu, 6. srpnja, što se smatra također velikim priznanjem nadbiskupije toj manifestaciji, te se očekuje i još veći broj posjetitelja koji će pratiti završne priredbe, najavljeno je na konferenciji.

  Blog