Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Katedralno zvono “otkazalo” poslušnost – zvonilo i kad mu nije vrijeme

  katedralaTijekom jučerašnjeg dana, a i noćas, nekoliko je puta došlo do samouključenja katedralnog zvona, pa je ono zvonilo izvan uobičajenog vremena ne samo poslijepodne, već i tri puta noćas od ponoći do dva sata. Prestalo je tek nakon što je sustav zvona isključen iz struje, a danas su kvar otklanjali serviseri. Dok su majstori pregledavali mehanizam, monsinjor Luka Strgar kaže kako se ne sjeća da se takvo što ranije događalo. Smatra da se radi o kvaru ne elektronici ili možda zamoru materijala, a moguće je da je poremećaj izazvalo i nevrijeme s grmljavinom koje se dogodilo neposredno prije prve “izvanredne” zvonjave.
  Budući da je zvono koje se oglašavalo izvan uobičajenog vremena izazvalo i zanimanje građana, koji su nazivali i našu redakciju kao i sam Ordinarijat, kustos Strgar pojasnio nam je da je izvanredna zvonjava rijetka pojava; zvoni se kada umre netko od svećenika ili kada dolaze osobito važni gosti.
  – Nemamo puno takvih slučajeva. Nekada je praksa bila da se zvoni na oblake; danas su na raspolaganju druga tehnička sredstva koja razbijaju oblake i koja su efikasnija. Mi umjesto zvonjave pozivamo na molitvu i dalje, zaključio je msgr. Strgar.

  Blog