Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održan skup “Strossmayer i Europa”

  Skup Strossmayer i EuropaJučer je održan znanstveni skup Strossmayer i Europa. Ivica Mandić, predsjednik Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana, istaknuo je Strossmayera kao najzanimljiviju osobu druge polovice 19. stoljeća i neizostavnu ličnost novije hrvatske povijesti. Prava istina i vjerodostojnost građe o biskupu Strossmayeru još nije dovoljno istražena i obveza je nas, posebno znanstvenika da ga dobro upozna, poručio je Mandić.
  Akademik Slobodan Kaštela, predstavnik HAZU-a, kao suorganizatora skupa, smatra da nije bilo boljeg vremena za izbor teme “Strossmayer i Europa”, te pozvao sve istraživače da nastave istraživati o Strossmayeru ne samo zbog skorog ulaska u Europu, već i činjenice da se 2015. godine obilježavaju dva velika Strossmayerova jubileja – 200 godina njegova rođenja i 110 godina od smrti.
  Podsjetio je također na inicijativu da se jedna od akademijinih znastveno istraživačkih jedinica osnuje u Đakovu, te pozvao da se požuri se realizacijom.
  Skup je u ime KBF-a pozdravio i prof. Dr. Pero Aračić, a znastvene teme izlagali su dr Darija Damjanović Barišić i dr Slavko Platz.

  Blog