Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Leko: “Đakovo mora brže i bolje koristiti svoje potencijale”

  laureati 13. Đakovo danas obilježava Dan Grada, a tim povodom održana je svečana akademija na kojoj su bili nazočni brojni gosti i uzvanici, među kojima i Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora koji je uputio prigodne čestitke Đakovčanima čiji grad, kako je rekao, ima dugu povijest, izuzetno kulturno nasljeđe i bogatstvo prirode, a posebno je istaknuo biskupa Josipa Jurja Strossmayera i njegove vrijednosti koje je ostavio ne samo Đakovu, nego i cijeloj Hrvatskoj.
  predsjednik Sabora Josip Leko“Za Đakovo mi se čini da potencijale mora koristiti brže, bolje, u tom sam uvjeren s obzirom na mladost koju imate, s obzirom na gospodarske potencijale koje imate, s obzirom na kulturu koju su vam ostavili vaši preci, s obzirom na zemljopisni položaj, na prometni položaj. Nadam se da će u budućem periodu Đakovo biti perjanica razvoja ne samo ovoga kraja, nego cijele Slavonije”, poručio je predsjednik Sabora Josip Leko.gradonaclenik Vinkovic
  Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je kao najveći problem u gradu 3.100 nezaposlenih. “Bio bih neozbiljan kada bih to stavio na stranu, ali isto tako moram reći da to nije samo problem grada Đakova, to je problem čitave Hrvatske i ovo je poziv svima nama da sve svoje snage, aktivnosti okrenemo ka rješavanju tog problema ne samo za Đakovo, Slavoniju, nego i čitavu Hrvatsku”, naglasio je u svom izlaganju gradonačelnik Vinković. Istaknuo je također brojne investicije i projekte koji su realizirani, ne samo u komunalnoj infrastrukturi, nego i u drugim segmentima , a sve s ciljem, kako je naglasio, što kvalitetnijeg života u Gradu.
  Središnji dio programa svečane akademije bio je u znaku dodjele gradskih priznanja, a ove godine Godišnju nagradu dobili su đakovačako-osječki nadbiskup Đuro Hranić, profesor Pero Aračić, dekan KBF-a, tvrtke: Lim-mont i Tehnocolor i Rukomenti klub Đakovo.
  “Povelja zahvalnosti” uručena je profesorici Slavici Tadić, Ani Kapetanović, maestru Vinku Sitariću, maestru Ivi Andriću, posthumno Aleksandru Bellianu Braci, Željku Vurmu, Zvonku Škrapiću, Tomislavu Matkoviću, Zagrebačkoj filharmoniji, Makedonskom kulturnom društvu “Braća Miladinovci” iz Osijeka, Majstorskom kovačkom obrtu Vinković, Lions clubu Đakovo, Obrtu za trgovinu i proizvodnju “Robi”, Keramičarskom obrtu “Dragić” iz Đakova, Đakovačkom vodovodu, Lovačoj udruzi “Kuna” iz Širokog Polja, Lovačkoj udruzi “Garav dol” iz Ivanovaca, Lovačkom društvu “Srndać” iz Selaca Đakovačkih, Lovačkom društvu “Šumar” iz Đakova, Lovačkom društvu “Fazan” iz Budrovaca, Lovačkom društvu “Jelen” iz Đakova i Lovačkom društvu “Orao” Lovna jedinica Đurđanci iz Đurđanaca,
  “Kad netko bude prepoznat, njegov rad bude vrednovan, s jedne strane mu je drago, čovjek se osjeti vrednovanim i to je za njega ohrabrenje i poticaj da nastavi tako dalje i u budućnosti. Iza svake nagrade stoje sati truda, rada, nastojanja, iskrenog samodarivanja i ljubavi, svatko na svom području”, izjavio je nadbiskup Đuro Hranić koji se zahvalio u ime svih nagrađenih. Svoje osobno priznanje, kako je rekao, shvatio je kao “kredit” koji mora “opravdati”, pa je stoga od svih zatražio da mu budu “jamci” za taj kredit.
  U programu svečane akademije nastupili su članovi Tene, polaznici Dječjeg vrtića Đakovo, Iskrice OŠ Josipa Antuna Ćolnića i Bećarine, a program obilježavanja Dana grada počeo je odavanjem počasti kod spomenika na Gradskom groblju.

  Blog