Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Posjedujem fotografije i dokumentaciju, jedva čekam sudski postupak vezan uz klevetu”

  Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Zoran Vinković poručio je na današnjoj press konferenciji da je suludo da se od gradske deponije stvara regionalna deponija.

  “Odgovorit ću gradskoj vlasti ali i upravi Univerzala, s obzirom na to da direktor ono priopćenje nije napisao vlastitom rukom jer tu se krije potpis malog majstora velike kuhinje. Suludo je da grad Đakovo od svoje deponije, a naveo sam prošli put broj općina koje uopće nisu osnivači trgovačkog društva a koji dovoze ovdje otpad na deponiju Vitika. Suludo je da se od gradske deponije stvara regionalna deponija.”

  Vinković tvrdi da ima fotografije i dokumentaciju za iznesene tvrdnje vezane uz mljevenu plastiku na posljednjoj press konferenciji i da jedva čeka sudski postupak vezan uz klevetu.

  “Ja ne vidim razlog da ovdje Vrbanja dovozi taj otpad, bez obzira je li cijena 70 eura ili 40 kuna, smatram da mjesto tom smeću iz drugih općina koje nisu osnivači tvrtke Univerzal nije mjesto ovdje na gradskoj deponiji Vitika. Ja ću podsjetiti da je zahvaljujući upravo tadašnjoj gradskoj oporbi, gradonačelnik Vrtarić nije potpisao taj ugovor o stvaranju regionalne deponije odnosno agencije. Tadašnji župan je podivljao na gradonačelnika, a ja sam osobno stao u njegovu zaštitu. Poslije mi je rekao da prodajem maglu, ali poslije se vidjelo tko prodaje maglu u ovom slučaju. Što se tiče mljevene plastike na ovoj deponiji, posjedujem fotografije i dokumentaciju, jedva čekam sudski postupak vezan uz klevetu, s obzirom na to da se tu ne radi o kleveti nego o istini. Osim toga, postoje čvrsti dokazi, pa čak i nekoliko dana poslije je nastavljen dovoz te mljevene plastike koja se zatrpava komunalnim otpadom. Tako nijedna inspekcija, osim ako neće duboko prokopati u naslage smeća neće otkriti tu plastiku.”

  Osvrnuo se na današnjoj press konferenciji, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika na troškove vezova i ustvrdio da vezovi u posljednjih nekoliko godina stagniraju.

  “Neću spominjati troškove Vezova, kao što su trošak za promociju Vezova na društvenim mrežama, koji iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, osmišljavanje troškova Vezova, pobogu zar i to moramo platiti pored 70 zaposlenih u općini, kraj novih djelatnika u Turističkoj zajednici, kraj gradonačelnika i čitave gradske uprave? Smatram da su to troškovi koji bitno opterećuju same Vezove ali isto tako i program. Odgovorno tvrdim da Vezovi u ovih osam godina stagniraju, te da nisu više top 5 Hrvatska kulturna manifestacija i da ću odmah nagodinu dakle vratiti onaj dio programa Vezova koji definitivno nedostaje i građanima i posjetiteljima. Smatram da je neodgovorno i suludo bilo izbacivati priredbe Gastrofesta kao što su Fišijada, Čobanac i Kulenijada kao zaštićeni autohtoni proizvod Đakova, jer Đakovo je grad kulina. Ne želim nikoga uvrijediti, niti naljutiti ali smatram da gastro ponuda na Vezovima ne mogu biti isključivo uštipci, bez obzira iz kojeg dijela Hrvatske dolazili.”

  Naveo je Zoran Vinković i što će vratiti u program Vezova ako se vrati na gradonačelničku funkciju.

  “Ono što ću svakako vratiti u program je doček pola nove godine. To je bila manifestacija koja je privlačila sve veći broj posjetitelja, ne samo ovdje iz Slavonije nego iz čitave Hrvatske i inozemstva. Kao dugogodišnji predsjednik organizacijskog odbora Đakovačkih vezova, želim Vezovima sve najbolje, želim da i ove godine u gradu bude što više posjetitelja, ali Vezovi prije svega moraju vratiti određene manifestacije i treba raditi nove iskorake. Na kraju samo želim reći da ne vidim razloga da se i ove godine Vezovi politiziraju, smatram da uz predsjednike Vlade i Hrvatski sabor, i predsjednik Republike Hrvatske trebao biti pokrovitelj Đakovačkih vezova, bez obzira na njihove odnose. Vezovi nisu samo Vezovi gradske vlasti, nego Vezovi svih građana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog