Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pokrovac: “Dečki možete otići svojim kućama!”

  Postignut je dogovor, nezadovoljni seljaci prestaju s prosvjedima zbog mjera na suzbijanju afričke svinjske kuge. Potvrdio nam je to Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela.

  “Prije desetak minuta, dobili smo prijepis svih zahtjeva iz Ministarstva poljoprivrede sa potpisom ministrice Marije Vučković. 15 dana smo bili vani na ovom hladnom vremenu, i mi smo pobjednici, idemo doma uzdignute glave. Od svih zahtjeva, jedini koji je ostao zbog uredbe Europske unije je zahtjev o klanju i prometovanju svinja. Mi se nadamo da će 15. prosinca doći do relaksacije i da će se svinje moći klati u vlastitim dvorištima te da će dozvoliti prometovanje zdravih svinja. Od tri točke koje su bile rak rana hrvatskog seljaka, nema više eutanazije zdravih svinja, poručujem svima da nitko nema pravo odvesti vaše svinje jer te odredbe više nema. Klanja, ako Bog da krenut će od 15. prosinca, što se tiče kategorizacije toga više nema, ubuduće bit će samo jedna kategorija. Sve svoje zahtjeve izborili smo na ovom hladnom vremenu, kiši, vjetru, snijegu. Možemo za sada biti mirni, sljedeći sastanak je za 7 dana sa resornom ministricom i ministrom Anušićem u Slavoniji”, rekao je Pokrovac u izjavi za naš Radio.

  Pokrovac najavljuje nastavak borbe za selo.

  “Poslije Božića i Nove godine tražit ćemo poništavanje novog zakona po pitanju poljoprivrednog zemljišta. Želimo da se taj zakon pod hitno promijeni, da zemljište bude dodjeljivano proporcionalno i pravedno, jako puno toga je uništeno i te stvari moramo popraviti. Ovaj prosvjed je rezultirao jednim velikim plusom i možemo biti jako zadovoljni. Dečki možete otići svojim kućama, dobit ćete prijepis ono što smo ispregovarali, održat ćemo i nekoliko sastanaka do Božića da vidimo kome je potrebna hitna pomoć u vezi bilo čega”, zaključio je Pokrovac

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog