Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljen simulator potresa izrađen za edukaciju i podizanje svijesti građana

  Članovi Ravnateljstva civilne zaštite Područnog ureda Osijek i Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije predstavili su edukacijske modele poplave, potresa i klizišta, a prvi put je predstavljen simulator potresa izrađen za edukaciju i podizanje svijesti građana.

  Prezentacija opreme je postavljena u okviru projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ i Dana smanjenja rizika od katastrofa.

  Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek, rekao je da se predstavljanjem projekta Ravnateljstva civilne zaštite „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ želi osvijestiti građane o tome kako se pripremiti za nesreće i katastrofe te kako reagirati nakon njih. – Svjesni smo da su katastrofe velik društveni i gospodarski problem ne samo naše zemlje, već i cijelog svijeta, zbog čega i provodimo ovaj projekt. Ravnateljstvo Civilnne zaštite posljednjih 15-ak godina provodi edukaciju djece i mladih, od predškolske do srednjoškolske dobi, međutim ukazala se potreba da se educira i odrasla populacija te će se putem jedinica lokalne samouprave i u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva Civilne zaštite održavati radionice na kojima će se sve zainteresirane građane upoznati s detaljima rada sustava civilne zaštite. Bit će riječi o tome kako se ponašati u nesrećama i katastrofama te kako ih dojaviti nadležnim službama, kazao je Grgec.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog