Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dragocjena pomoć za 78 osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata

   

      U dvorani biskupa Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu jučer (ponedjeljak, 20. studenoga) održana je svečana dodjela odluka korisnicima Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“. Ove je godine Zaklada dodijelila ukupno 78 odluka – osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima.

  Zaklada već dvanaestu godinu za redom nastoji odgovoriti potrebama učenika, srednjoškolaca i studenata, istaknuo je tom prigodom nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

  Rekavši kako karitativno djelovanje prati Crkvu od samih njezinih početaka i kroz čitav njezin život, a rađa se iz euharistijskoga zajedništva, izrazio je osobitu blizinu i osjećaje bratske solidarnosti sa svima koji su se okupili na ovoj dodjeli odluka te zahvalio svima koji su pomogli Zakladu, svjestan da je ova pomoć tek ‘kap u moru’ potreba.

  U Caritas su pristigle 202 molbe od kojih je 63 osnovnoškolaca, 90 srednjoškolaca i 46 studenata i 3 studenata na poslijediplomskom studiju. Povjerenstvo je, nažalost, moralo odbiti mnoge te su odgovorili na molbe 78 podnositelja, a ukupan iznosu pomoći za 10 mjeseci školske godine bit će 72.300 eura”, naglasio je upravitelj Zaklade vlč. Drago Tukara.

  Nadbiskupijska Zaklada „Dr. Nikola Dogan“ koja djeluje na području Đakovačko-osječke nadbiskupije ustanovljena je 2008. Prvi je svoja sredstva za učenike i studente u potrebi oporukom ostavio prof. dr. sc. Nikola Dogan, generalni vikar tada Đakovačke i Srijemske biskupije, kanonik i prvi dekan KBF-a u Đakovu, po kojemu je Zaklada i dobila ime. Uz Nadbiskupijsku ustanovu za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika i svećenike, Zakladu pomažu i mnogi ljudi dobra srca.

  Tekst i foto: TU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog