Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački poduzetnici nezadovoljni dugotrajnim čekanjem na izdavanje radnih dozvola za strane radnike

  Tragom pritužbi đakovačkih poduzetnika o dugotrajnom čekanju na izdavanje radnih dozvola za strane radnike u Policijskoj postaji Đakovo, kao i na proceduru za izdavanje viza za one strane radnike kojima je viza potrebna, obratili smo se Policijskoj upravi osječko-baranjskoj čiji odgovor prenosimo u cijelosti.  

  U Policijskoj postaji Đakovo dozvole za boravak i rad državljanima trećih zemalja izdaju se u prosjeku u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva. Na razini Republike Hrvatske, čekanje na izdavanje dozvole za boravak i rad također je 30-ak dana uslijed velikog povećanja zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad. 

  Dugotrajna viza (viza D) izdaje se državljanima trećih zemalja kojima je prethodno izdana dozvola za boravak i rad. Od 1. siječnja 2023. unutar cijele diplomatske mreže bilježi se povećanje broja zahtjeva za vizu D. Državljani trećih zemalja, kojima je potrebna viza za Hrvatsku, svoje zahtjeve, osim u veleposlanstvima/konzulatima, mogu podnijeti i izravno u viznim centrima u 34 treće zemlje u kojima je ugovorena suradnja s VFS Globalom, najvećom svjetskom tvrtkom u području pružanja usluga u zaprimanju zahtjeva za vizu. Svi zahtjevi za dugotrajnu vizu šalju se na prethodni postupak, odnosno pribavljanje prethodne suglasnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova te mišljenja MUP-a i SOA-e koja su obvezujuća. Zakonski rok za odlučivanje o zahtjevu za dugotrajne vize je 15 dana od dana podnošenja zahtjeva te se može produljiti do najviše 45 dana, ako za to postoje opravdani razlozi”, navodi se u odgovoru Policijske uprave osječko-baranjske.

   

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog